Sonn-Alm in de zomer


Actie en Sport

In welke richting je ook kijkt, overal bepalen de mooiste bergen en breedste dalen het beeld. Hier kunnen recreatieve wandelaars en trekkers, klimmers en extreemsporters echt nog kiezen in welke hut ze elkaar tegenkomen en onder het genot van schnaps en een kaas-worstplankje hun wandel ervaringen uitwisselen.

Prachtige wandelmogelijkheden (met diverse kabelbanen in de buurt die de gehele zomer open zijn).

  • Kreischberg
  • Turracher Hohe
  • Krakau
  • National Park Nockberg

Per jaar groeit het aantal fietsroutes en accommodaties met faciliteiten voor fietsers. Plezierfietsers bewegen zich in een uitgestrekt netwerk van fietsroutes langs de rivier de Mur, door glooiende heuvels langs de typische dorpjes. Wielrenners kunnen tempo maken op rustige, maar snelle wegen of kiezen voor het zwaardere werk. Mountainbikers komen hier in een waar eldorado met de mooiste uitgebouwde routes.

  • Murradweg
  • Millstattersee Runde
  • Turracher Hohe
  • Nockalmstrasse
  • Thoma-tal

Zin om te golfen? In de directe nabijheid zijn een aantal prachtige 18-holes Golfclubs om uit te kiezen:               Kreischberg-Murau / Millstatt / Mariahof / Bad Kleinkircheim, St Michael

Het mooie weer, de heldere frisse lucht, de schone omgeving en de vrijheid. Stuk voor stuk voorwaarden om je helemaal in je element te voelen. Het chalet met haar prachtige uitzicht, de privacy en het gelukzalige gevoel wat het geweldige terras te bieden heeft. Maar ook de omgeving. Het afwisselende landschap, de aanwezige oer natuurkrachten, culinaire lekkernijen, de diverse wellness- en sport mogelijkheden, zorgen voor een onvergetelijke balans tussen in- en ontspanning.

Het heerlijke thermen en buitenzwembad van Mariapfarr op een half uurtje rijden
Iets verder weg, de thermen in Bad Kleinkircheim bieden het ultieme wellness gevoel : De beide thermebaden “St. Kathrein” en het “Römerbad” lokken met dampend warmwater in een landschap met afwisselende bekkens.
Een dagje Badesee in Stadl a/d Mur zelf, met de twee tennisbanen grenzend aan de Badesee.
Rondwandelen in de mooie stadje zoals Murau en Tammsweg. Lekker dwalen door de straatjes en jezelf verwennen met de vele lekkernijen. Niets moet alles mag.

Hier kun je nog vakantie vieren zoals vakantie hoort te zijn. In de zomer is het lekker wandelen, fietsen, mountainbiken, golfen, watersporten, vissen of tennissen. In de winter is het volop sneeuw en wintersport. Op de grens met Steirmarken, Karinthie en Salzburgerland, ligt Stadl a/d Mur, nog net in het meest Zuid-Westelijke puntje van de provincie Steiermarken. In geen enkele andere regio van Oostenrijk vinden watersporters, bergwandelaars / bergbeklimmers, fietsers, mountainbikers en golfers een zo afwisselende omgeving. Aan de zuidkant van de Alpen heerst een mild mediterraan klimaat.
Ons luxe chalet Sonn-Alm bevindt zich net buiten het vakantiepark Almdorf Kreischberg en heeft een vrije plek, met heel veel privacy, een geweldig vrij uitzicht en ligt tegen de bosrand. Ons chalet kent een prachtig vrij uitzicht op het lieflijke Murdal en de 1981 m hoge Kreischberg.
Dit mediterrane klimaat geeft dit fiets- golf- en wandelparadijs de meeste zon-uren in Oostenrijk.

Langs de Mur, de tweede rivier van Oostenrijk, die in de Lungau ontspringt, loopt één van de mooiste fietswegen van het land. De 240 km lange Murradweg loopt door de mooiste gebieden van de Lungau, Steiermarken tot aan de Sloveense grens naar Bad Radkersburg. De Murradweg hoort bij de top-3 van Europa’s mooiste fietsroutes! Ervaar de Oostenrijkse gastvrijheid, geniet van bergen en meren en de wonderschone natuur.
In de nabije buurt van het chalet zijn diverse prachtige golfbanen. Op 10 km afstand ligt de nieuwe 18 holes golfbaan van Kreischberg, uitgeroepen tot een van de mooiste banen van Oostenrijk. Andere prachtige en uitdagende golfbanen zijn te vinden in Mariahof, Bad Kleinkircheim en Millstatt.

Voor wandelaars zijn er vele speciale wandeltochten uitgezet variërend van licht tot zwaar. Langs de rivier, rondom de vele dorpjes of natuurlijk door de bergen. De dichtstbijzijnde wandel-route loopt zelfs langs het chalet en gaat langs boerderijen, door bossen en de bergen in een rondweg langs Stadl a/d Mur. Ook ideaal zijn de vele wandelroutes op de Turracher Hohe bij het nabijgelegen Nationale Park Nockbergen. Maar vergeet vooral ook de vele wandel mogelijkheden rondom Kreischberg en Krakau niet.

Het Mur-tal is een voor Nederlanders relatief onbekend gebied, maar al decennia lang in het hart gesloten door de Oostenrijkers zelf. Een geweldig klimaat, prachtige natuur waar de 4 seizoenen optimaal tot hun recht komen. Een heerlijk nog opmerkelijk rustig en relaxed stukje Oostenrijk, precies op de grens van de provincies Steierrmarken en Karintië.